Αιθέρια Έλαια – Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία αποτελεί από αρχαιοτάτων χρόνων μια αποτελεσματική τεχνική για την θετική επίδραση στη ψυχολογία και τη διάθεσή μας, διευκολύνοντας την πνευματική και σωματική χαλάρωση αλλά και την θεραπεία στρεβλώσεων που παράγει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, δηλαδή του άγχους και της αϋπνίας, καθώς και ορισμένων παθήσεων.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ως αποσμητικά εσωτερικών χώρων όσο και δια της επάλειψης του δέρματος. Στην μεν πρώτη περίπτωση, η ιδιαίτερη σύσταση του κάθε βοτάνου / αρωματικού φυτού επιφέρει ευεργετική επίδραση στην ευεξία και πνευματική ανακούφιση των ατόμων. Στην άλλη δε μορφή χρήσης τους, τα αιθέρια έλαια βοηθούν στη στοχευμένη αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων, αλλά και στην γενική ευεξία του ατόμου.

Η διαδικασία παραγωγής του αιθέριου ελαίου είναι μια επίπονη διαδικασία, τα στάδια της οποίας συνοπτικά είναι α) η σε κατάλληλο χρόνο και με κατάλληλο τρόπο αποκομιδή των βοτάνων / αρωματικών φυτών, β) η συλλογή της πρώτης ύλης σε ειδικές δεξαμενές απόσταξης (για βιομηχανική ή μεσαίας κλίμακας παραγωγή) και δοχεία απόσταξης (για σπιτική παραγωγή), γ) η εφαρμογή κατάλληλων αναλογιών ύδατος και πίεσης ανάλογα με την ποσότητα της πρώτης ύλης, δ) ο διαχωρισμός του ελαίου από το νερό και η αποθήκευσή τους σε ξεχωριστά δοχεία ή φιαλίδια.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να διαβάσετε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τις διάφορες μεθόδους παραγωγής αιθέριων ελαίων αλλά και πρακτικές ιδέες για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα σπιτικό αποστακτήριο! https://agroepidotiseis.blogspot.com/2016/10/blog-post_25.html

Η πατρίδα μας λόγω των ιδανικών κλιματολογικών και εδαφολογικών χαρακτηριστικών της, διαθέτει σημαντικές εκτάσεις οργανικών καλλιεργειών βοτάνων/αρωματικών φυτών και ορισμένες παραγωγικές μονάδες με υψηλή τεχνογνωσία και άριστα προϊόντα. Σας προτείνουμε να δείτε τη Gresence η οποία παρουσιάζει ενδιαφέρον και διαθέτει μια πλούσια γκάμα προϊόντων http://gresense.gr/el

Σε ένα καταπληκτικό link μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα αιθέριων ελαίων συνδυαστικά με τις θεραπευτικές ιδιότητές τους. Πραγματικά, πολύ καλή δουλειά από το votanologion.gr!

Στην ιστοσελίδα μας, έχουμε επιλέξει ορισμένα είδη αιθέριων ελαίων τόσο από την εγχώρια όσο και από τη διεθνή αγορά και σας προτείνουμε να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας να τα δείτε και γιατί όχι, να επιλέξετε κάποιο από αυτά!

Σχολιάστε