Covid-19 vs Υγιεινή Διατροφή

Διατροφή κατά του κορωνοϊού Covid-19

Ζούμε σε μια αγχώδη εποχή, αντιμέτωποι με προκλήσεις φοβερές, σύνθετες και ανεπανάληπτες.

Τα 2 τελευταία ιδιαίτερα χρόνια, στην «εποχή του Κορωνοϊού», οι καθημερινές μας διαδικασίες και συνήθειες έχουν υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα και όλοι μας έχουμε αναγκαστεί να αυτο-περιοριζόμαστε, να μένουμε περισσότερο σπίτι και ως εκ τούτου, να διαφοροποιούμε και τις διατροφικές συνήθειες μας. Αποτέλεσμα αυτών, η αύξηση του μέσου όρου βάρους, ελλείψεις στην πρόσληψη σημαντικών βιταμινών, τάσεις κατάθλιψης και αγχώδεις διαταραχές. Τέλεια! 😦

Σύμφωνα με έρευνες σε διεθνές επίπεδο στις αρχές του έτους, το 31% του παγκόσμιου πληθυσμού παρατηρούσε σημαντική αύξηση του σωματικού του βάρους κατά περίπου 6kg, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (βλέπε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο ΕΘΝΟΣ https://www.ethnos.gr/kosmos/142534_koronoios-1/3-toy-pagkosmioy-plithysmoy-pire-peritta-kila-oi-epiptoseis-tis-covid). Σταδιακά, με την συστηματική εφαρμογή των εμβολιασμών και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, την επιστροφή στους χώρους εργασίας και την σχεδόν ομαλή λειτουργία των τομέων της οικονομίας, οι βασικές μας συνήθειες επανέρχονται σιγά-σιγά και μαζί με αυτές και οι διατροφικές μας συνήθειες. Πρέπει όμως να γυρίσουμε στα παλιά;;;

Η απάντηση είναι σαφώς όχι! Η σοφή ρήση «ουδέν κακόν αμιγές καλού» έχει εφαρμογή στο σημείο αυτό – ευτυχώς για εμάς… Το σοκ αυτό που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός είναι το απαιτούμενο «ερέθισμα» ώστε να απαλλαχτούμε μια και καλή από τις κακές μας διατροφικές συνήθειες και να γνωρίσουμε και υιοθετήσουμε νέες, περισσότερο υγιεινές και φιλικές προς το σώμα μας.

Ευτυχώς, πλέον στην αγορά, τόσο απο τις φαρμακευτική βιομηχανία όσο και από ανεξάρτητους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, έχει ξεκινήσει μια πολύ ισχυρή τάση με πληθώρα προσφερόμενων επιλογών. Επομένως, ο καθένας μας μπορεί να βρει αυτό που χρειάζεται, ωστόσο «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Πιστεύουμε ακράδαντα ότι απαιτείται προσεκτική και στοχευμένη αναζήτηση.

Στον ιστότοπό μας έχουμε επιλέξει και διαρκώς αναζητούμε και νέα, βιολογικά προϊόντα, από την ελληνική και τη διεθνή αγορά. Ελπίζουμε να βρείτε αυτό που χρειαζεστε!

Herbsgalaxy

Σχολιάστε